Wimper lifting en lamination kit: de beste producten op de markt. Hoe kies je de perfecte?
door VIERGE
| 21 bekeken

Natuurlijke wimpers zijn vaak een beetje onhandelbaar, je moet er veel moeite insteken om ze zichtbaar te liften en krullen. Het blijkt echter dat je ze duurzaam kunt verzorgen, met een wimper lifting en lamination behandeling. Wat is wimper lifting? Wat is wimper lamination en hoe vind je de juiste producten om dit thuis te kunnen doen? Het volgende overzicht van de beste lifting en lamination kits kan helpen.

Wimper lifting en lamination kit: de beste producten op de markt

Wimper lifting en lamination: wat is het en hoe doe je het?

Voordat we het gaan hebben over de meest interessante kits moeten we eerst toelichten wat wimper lamination is en hoe wimper lifting eruit ziet. Deze twee behandelingen worden vaak gekozen door klanten in een schoonheidssalon. De behandelingen doen wonderen bij natuurlijke wimpers en zorgen ervoor dat het oog visueel meer geopend wordt.

We beginnen met wimper lifting. Waar bestaat de behandeling uit? Deze methode creëert langdurig gelifte en gekrulde natuurlijke wimpers. Dit is mogelijk dankzij gebruik van de juiste producten, die de structuur van het haar aanpassen. Ze lossen eerst de keratine-bondingen op en creëren nieuwe als de wimpers goed gevormd zijn. Hierdoor krijg je een duurzaam effect van gekrulde en gelifte wimpers.

Wat is wimper lamination? Deze behandeling wordt vaak gelijktijdig met het liften uitgevoerd. Het verlengt de effecten, de wimpers worden extra gevoed door de producten. Lamineren maakt de wimpers ook visueel dikker en verbetert jouw blik.

Hoe voer je de lift en lamineer behandeling stap voor stap uit? Het is vrij simpel en praktisch iedere vrouw kan het zelf. Je denkt misschien dat je alleen bij een professional de meest spectaculaire en duurzame effecten krijgt, maar thuis je wimpers lamineren kan je veel geld besparen, en geweldige effecten geven.

De eerste stap is het reinigen van de wimpers en het gebied rondom de ogen. Reinig dit gebied grondig van make-up resten en andere producten. Hiervoor kun je een make-up remover zonder olie gebruiken of, nog beter, een wimper- en wenkbrauwshampoo. Daarna zorg je ervoor dat de siliconen oogpads (vaak inbegrepen bij een wimper lifting kit) in de juiste maat geknipt worden. Breng deze aan op je oogleden. Vervolgens breng je wat lijm aan op de oogpads en kam je de wimpers op de oogpads om ze nauwkeurig van elkaar te scheiden.

In de volgende stappen worden de producten uit de kit op de wimpers aangebracht, in de volgorde die de fabrikant aangeeft. Vaak begin je met een activator, daarna een neutraliser en tot slot een conditioner, zoals een keratine booster. Volg alle stappen en laat de producten net zolang zitten als de instructies aangeven.

Als alle producten aangebracht zijn, hoef je alleen nog maar de siliconen oogpads te verwijderen en met een kam of speciale spoolie door de wimpers te borstelen. Zo lift en lamineer je jouw wimpers. Hoe lang blijft het effect zichtbaar? Dit is per kit verschillend, maar gemiddeld 6 tot 8 weken.

Wimper lifting en lamination: kits die de moeite waard zijn. Overzicht van de beste producten

Deze ranking is een uitstekend hulpmiddel als je een lift en lamination kit wil kopen. Er staat een aantal interessante producten in. Als we het hebben over wimper kits die je thuis kunt gebruiken, dan vinden we eenvoudig gebruik en de prijs erg belangrijk. Dit zijn de beste kits voor DIY wimper lamination.

1. Wimper lifting en lamination kit: Nanolash Lash Lift Kit

de beste wimperlamineringskit nanolash

Nanolash heeft één van de beste producten op de markt gelanceerd: de Lash Lift Kit voor DIY wimpers lamineren. Dit is een geweldige optie voor vrouwen die graag mooie, gezonde en, misschien wel het belangrijkste, natuurlijke wimpers willen. Door deze professionele wimper lamination kit van Nanolash te kiezen, krijg je alle producten die nodig zijn voor de behandeling.

De kit Nanolash Lash Lift Kit bevat:

 • 10 zakjes activator
 • 10 zakjes neutraliser
 • 10 zakjes keratine booster
 • lijm
 • 3 wimper kammen
 • 3 paar siliconen oogpads

Na de behandeling heb je mooi gekrulde en gelifte wimpers. De kit van Nanolash heeft ook goede formules. De producten bevatten gehydrolyseerde keratine en lanoline. De wimpers worden perfect gehydrateerd dankzij een combinatie van olijf, avocado, druivenpit, kokos en Abessijnse oliën. De wimpers glanzen en zijn zacht dankzij zijde en panthenol. De producten in de kit zijn voldoende voor 10 complete behandelingen, wat de prijs-kwaliteitverhouding erg goed maakt.

2. MIYA LASH Keratin Lash Lift Kit

Het product van MIYA LASH is professioneel maar kan ook thuis gebruikt worden. Geen wonder dat het een populair product is. Het is een uitstekende keus voor elke vrouw die een complete set wil kopen, met alle producten die nodig zijn voor het liften en lamineren van de wimpers, voor een aantrekkelijke prijs. Het resultaat van de set is mooi gelifte wimpers, die 6 weken lang niet meer bijgewerkt hoeven te worden.

De MIYA LASH set biedt een compleet pakket met producten voor het liften en lamineren van de wimpers, en:

 • Mascara borstels,
 • Wimper lamination borstels in verschillende vormen,
 • Wimper lifting applicator,
 • Oogpads,
 • Siliconen oogpads.

3. Wimper en wenkbrauw lamination kit Protein Reconstruction System Zola

Het product van Zola is een voorbeeld van een set die bewijst dat je geen uitgebreide set nodig hebt om thuis de behandeling uit te voeren. De kit bevat geen accessoires, alleen 3 producten in glazen flessen. Ze zijn gelabeld met naam en nummers. Elk product representeert één van de drie stappen die, volgens de fabrikant, voldoende zijn om snel je wimpers te lamineren.

De kit van Zola bevat:

 • Protein Strong Lifting
 • Protein Fixer
 • Protein Care

Wat houdt dit in? De eerste stap is de Protein Strong Lifting. Dit product is ontwikkeld om de haarschubben te openen en de keratine-bondingen op te lossen. Hierdoor zijn de wimpers flexibeler en makkelijker in een nieuwe vorm te krijgen. De tweede fles bevat Protein Fixer, welke erg eenvoudig werkt. De formule bouwt keratine-bondingen en fixeert de krul. De derde stap is Protein Care, waarmee de wimpers verder opgebouwd worden. De wimpers krijgen glans en zijn zichtbaar dikker.

Deze 3 stappen zijn vergelijkbaar met wenkbrauwmake-up. De producten worden aangebracht op een vergelijkbare manier als mascara, met een ronde borstel. Hiermee heeft het merk Zola een manier gevonden om lifting en lamination zo eenvoudig en leuk mogelijk te maken.

4. Elleebana Lash Lift: starter kit wimper lifting

De volgende kit is een professionele set van het merk Elleebana. Schoonheidsspecialisten kiezen hier vaak voor omdat je tot 60 behandelingen kunt uitvoeren met de kit. Voorwaarde hiervoor is wel dat je de behandelingen achter elkaar uitvoert. Als je het product thuis gebruikt is het aantal behandelingen wat je ermee kunt uitvoeren minder, rond de 15.

De kit van Elleebana bevat:

 • 15 paar zakjes activator en neutraliser
 • Lijm met een borstel
 • Siliconen oogpads
 • Metalen lifting applicator
 • Een borstel
 • Foam remover

Het nadeel van deze set is de hoge prijs, wat je ervan kunt weerhouden om de set zelf thuis te gebruiken. Voor professionals is dit geen probleem.

Aan de andere kant: alle producten in de set kunnen ook los besteld worden. Dit is dan weer een voordeel.

5. RefectoCil Eyelash Lift

De wimper lifting set van RefectoCil is ook een interessante optie, verpakt in een stijlvolle make-uptas. De set onderscheidt zich vanwege een zeer snelle behandeling. Dankzij de unieke formule van de producten kun je in slechts 13 minuten je wimpers liften.

De set bevat:

 • 3 paar siliconen oogpads, maat S t/m L
 • 2 tubes met lifting formule
 • 2 tubes neutraliser
 • Een fles lijm
 • Wimper lifter
 • 2 mini kommen
 • 2 borstels

De Eyelash Lift kit is een geweldige keus voor vrouwen die binnen een korte tijd willen genieten van zichtbaar gelifte, dikkere en dramatisch gekrulde wenkbrauwen. De wimpers zijn vanaf de wortel mooi gelift en de effecten blijven tot 8 weken lang zichtbaar.

6. Fleeky Lashlift Kit

Een cadeau waarmee je thuis je wimpers kunt lamineren? De kit van Fleeky is hier perfect voor. De kit zit in een stijlvolle verpakking waardoor het een perfect cadeau is. Alle ingrediënten zijn vegan en niet op dieren getest. De kit bevat alles wat je nodig hebt voor het liften en lamineren van de wimpers.

De kit bevat:

 • 2 zakjes Lash Lift
 • 2 paar siliconen oogpads, maat S en M
 • Lijm
 • 2 wimper borstels
 • 2 applicators
 • Een wimper kam tool
 • 2 kammen

De set is voldoende voor 2-4 behandelingen, goed voor vrouwen die voor het eerst hun wimpers willen liften en lamineren. Als je wil dat de kit langer mee gaat, kies dan de Maxi kit. Dit is een vergelijkbare kit, maar deze bevat voldoende voor 5-10 behandelingen.

7. Thuya wimper lifting kit

Ook de laatste is een heel interessante lamination kit. De lijst is niet compleet zonder het product van Thuya, welke heel veelzijdig is. Je kunt hem gebruiken voor het liften en lamineren van de wimpers, maar ook voor het stijlen van onhandelbare wenkbrauwen. De speciale formule van de permanent gel, welke thioglycolzuur bevat, is veilig voor het haar en helpt je de gewenste vorm te creëren.

De kit bevat:

 • Permanent Gel
 • Neutraliser
 • Regenererende wimper- en wenkbrauwcrème met arganolie
 • Siliconen oogpads in maat M
 • Houten applicator

Naast de 15ml Permanent Gel bevat de set ook een zelfde tube van neutraliser en lijm. Het merk Thuya heeft ook een wimper lifting applicator en een paar siliconen oogpads in maat M toegevoegd. Een maat kleiner of groter moet apart gekocht worden.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een lifting en lamination kit kies?

Er zijn veel factoren om rekening mee te houden als je een lamination kit wil kopen. Dit overzicht houdt met een aantal dingen rekening, zoals prijs, gebruiksgemak en duur van de behandeling. Misschien heb je ook nog persoonlijke voorkeuren om rekening mee te houden, zoals allergieën voor bepaalde ingrediënten of je eigen vertrouwen in bepaalde merken.

Als je een professionele wimper lamination kit koopt om thuis te gebruiken, let dan goed op of het product compleet is. Soms zitten de accessoires niet inbegrepen. De beste wimper lifting kits bevatten alles wat je nodig hebt voor de behandeling.

Het is niet moeilijk om thuis je wimpers te lamineren. Vrouwen die niet vaak make-up dragen hebben er misschien wat meer moeite mee. In dat geval zal de behandeling thuis wat meer tijd in beslag nemen.