middeltjes voor gezonde nagels: een stapsgewijze handleiding
door VIERGE
| 215 bekeken

Wat is belangrijker: mooie of gezonde nagels? Sluit je de ander altijd uit? Mooie nagels hoeven niet lang te zijn of in verschillende kleuren te worden geverfd. Tegenwoordig is er een groeiende neiging om te zorgen voor nagels in plaats van ze te versieren. Sauté-nagels zijn minder glanzend maar hebben een natuurlijke, gezonde glans. Helaas is het niet genoeg om te stoppen met het schilderen van je nagels om dit te bereiken. Natuurlijke verzorging vereist meer behandelingen dan het aanbrengen van twee lagen nagellak, maar als u dit regelmatig doet, krijgt u verrassende resultaten vlak na een week. Hoe onze nagels gezond en mooi te maken? Hoe een manicure goed te doen en wat is Japanse manicure? Is een verzorgende nagel effectief effectief? Zo ja, hoe bereid je het voor?

Hoe zorg je voor je nagels?

Elke nagellak, of het nu hybride, gel of acryl is, droogt de nagelplaat en blokkeert de toegang van lucht. Als gevolg hiervan worden spijkers broos en beginnen ze te splijten. Als je ze regelmatig schildert zonder hen tijd te geven om te regenereren, verzwak je hun toestand. Om deze reden is de eerste stap naar gezonde nagels het periodiek onderbreken van nagellak (gedurende ten minste 2-3 weken).

We verzwakken onze nagels vaak, bijvoorbeeld wanneer we ze blootstellen aan veelvuldig contact met schoonmaakmiddelen en geen beschermende handschoenen dragen. Voordat we huishoudelijk werk doen, of het nu gaat om afwassen of afstoffen, moeten we onze handen en nagels beschermen.

Vergeet een gezond dieet niet. In je menu, tenminste voor de tijd van nagelregeneratie, moeten er producten zijn die rijk zijn aan zink, koper en silicium, dat wil zeggen noten, pompoen en zonnebloempitten.

Mooie nagels – stap voor stap

Wat moet je doen om je nagels er mooi uit te laten zien? De eerste fase zal een manicure zijn en de volgende een voedende nagelbad, die de huid hydrateert en de nagelplaat verstevigt.

Manicure

 1. Verwijder de oude laag nagellak met het gebruik van een nagellakremover zonder aceton. Was dan je handen met een milde zeep.
 2. Gebruik een papier- of glasvijl om uw nagels vorm te geven. Doe het alleen in één richting.
 3. Breng de nagelriemverwijderaar aan of week een paar minuten in water met olijfolie.
 4. Droog je handen en duw voorzichtig de nagelriemen terug met de oranje stok.
 5. Verwijder de overtollige nagelriemhuid met behulp van de spijkerpistool. Pas op dat u niet te diep snijdt, omdat dit de nagelmatrix kan beschadigen.

Verzorgende nagels

 1. Verwarm de helft van een glas olijfolie.
 2. Voeg de vitamine A + E uit de capsules toe, het kan in elke apotheek worden gekocht.
 3. Dompel de nagels in warme olijfolie en houd deze minimaal 10 minuten.
 4. Veeg je handen af ​​met een papieren handdoek. Het is het beste als je je handen niet wast, maar in plaats daarvan de olie in je huid masseert.

Hoe maak je je nagels mooi?

Elke behandeling moet regelmatig worden uitgevoerd als u de resultaten zo lang mogelijk wilt behouden. Om deze reden moeten manicure en voedende nagellakken systematisch worden gedaan, bij voorkeur eenmaal per week. Bovendien is het goed om de nagelplaat vochtig te maken met oliën en serums. Masseer het product gewoon in je huid en nagels, in het bijzonder de matrix.

Je zou kunnen gebruiken:

 • ricinusolie die splijten en verbrokkelen van de nagel voorkomt. Het moet twee keer per dag worden gebruikt – ’s morgens en’ s avonds;
 • arganolie met anti-aging en intense hydraterende eigenschappen. Je kunt er een paar druppels citroensap aan toevoegen en het aanbrengen op de spijkerplaten en hele handen;
 • multi-vitamine-voedende serums – verkrijgbaar in drogisterijen. Ze bevatten een complex van vitaminen en versterkende ingrediënten zoals ceramiden, keratine, calcium of vetzuren. Regelmatig gebruik voorkomt splijten en verbrokkelen van de nagels. Kies degenen met een borstel, zodat u het serum in uw nagels en huid kunt masseren;
 • serums in de vorm van heldere nagellak – ze bevatten veel waardevolle ingrediënten, maar kunnen alleen worden verwijderd met een nagellakremover. Gebruik deze pas na 2-3 weken vanaf het begin van het regeneratieproces. Ze moeten elke dag gedurende 3 opeenvolgende dagen worden aangebracht en worden verwijderd met een niet-aceton nagellakremover. Na een onderbreking van twee dagen kan de toepassing vervolgens worden herhaald.

Aan de andere kant moet je serums vermijden die formaldehyde bevatten. Hoewel ze je nagels kunnen versterken, worden ze ook droog en dof. Ook verslechtert formaldehyde de conditie van de nagelriemen.