Konjac sponzen om je gezicht mee te reinigen
door VIERGE
| 549 bekeken

Wat is een Konjac spons?

In principe is een Konjac spons gemaakt van een inheemse plant uit Azië, ook wel bekend als de Amorphophallus Konjac. Deze plant bevat veel voedende en natuurlijke stoffen zoals eiwitten, ijzer, koper, zink, alsmede vitamine A, E, D, B1, B12 en vitamine C. De sponzen werken perfect voor het reinigen van de gevoelige huid. Bovendien is dit product biologisch afbreekbaar en bezit het medische eigenschappen. Deze specifieke sponzen worden handmatig vervaardigd onder steriele omstandigheden, vrij van verontreinigende stoffen.

Het is daarom logisch dat Konjac sponzen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, met diverse eigenschappen, maten en ingrediënten die bijdragen aan het zuiveringsproces van de huid. Men kan de universele sponzen onderscheiden in French green, red of pink clay of bamboo charcoal. Uiteraard zijn ze allemaal geschikt voor een bepaald huidtype. Niet verrassend is dat men ook sponzen kan kopen die geschikt zijn voor baby’s. Het is ook verbazingwekkend dat de Konjac sponzen gebruikt kunnen worden voor de verzorging van huisdieren (voor honden in het bijzonder.) In het algemeen zijn de sponzen zeer zacht, waardoor het geen schade aan de epidermis toebrengt en de gezichtshuid niet irriteert of uitdroogt.

Hoe kun je je gezicht reinigen met de Konjac spons?

Een Konjac spons reinigt niet alleen het gezicht, maar masseert ook de huid. Tegelijkertijd worden alle onzuiverheden en mee-eters verwijderd van het huidoppervlak. Door de massage wordt de bloedsomloop verbeterd en de bloedtoevoer wordt versterkt. Door de alkalische reactie passen de sponzen zich goed aan aan de natuurlijke pH van de huid. Bovendien is de grootte van de spons vergelijkbaar met de grootte van een hand van een volwassene. Let op, na het drogen van de spons krimpt deze. Hoe kun je de Konjac spons gebruiken? Vóór elk gebruik moet je de spons in warm water laten weken. Dan, moet je met een ronde beweging de gezichtshuid masseren en door het scrubben verwijder je de dode huidcellen en verbeter je de bloedcirculatie. Optioneel kan de spons worden besprenkeld met een gezichtsreiniger naar keuze. Besef wel dat een kleine hoeveelheid van de cosmetische reiniger genoeg is, omdat de spons de prestaties van het cosmetische product aanzienlijk verbetert. Tot slot, zijn we dankzij de Konjak sponzen in staat om oliebehandelingen uit te voeren en gezichtsmaskers evenals make-up te verwijderen.

De Konjac spons heeft speciale zorg nodig

Je bent zelf verantwoordelijk voor de levensduur van de Konjac spons. Over het algemeen moet de spons om de drie maanden worden vervangen of wanneer het begint te breken. Het spreekt voor zich dat wanneer we schimmel zien op het oppervlak van de spons, we meteen een nieuwe moeten kopen. Plus dat je na elk gebruik de spons moet drogen, het overtollige water moet uitknijpen en het aan het touwtje moet ophangen. Verder is het niet raadzaam om de spons te bewaren in de douchecabine of in een badkamer in het algemeen. Ten slotte kan de spons worden gereinigd in kokend water om de cosmetische residuen van binnenuit te elimineren.