Je zelfgemaakte zonnebrandcrème
door VIERGE
| 1212 bekeken

Blootstelling aan straling van de zon is niet ongevaarlijk. Tijdens het zonnebaden wordt er inderdaad vitamine D geproduceerd, wat noodzakelijk is om ons menselijk organisme tegen ziekten te beschermen. Maar, teveel blootstelling aan de zon kan echter resulteren in verbranding. Hoe kun je dergelijke neveneffecten van het zonnebaden vermijden? In de meeste gevallen is het voldoende om je huid met een zonnebrandmiddel te bedekken. Uiteraard kun je de beste crème thuis maken.

Zelfgemaakte crème met UV-filter – voorbereiding

Om je eigen zonnebrandcrème te kunnen bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig: 125ml amandelolie of olijfolie, 60ml kokosolie (wat een natuurlijk SPF 4 filter bevat) 60ml bijenwas, twee lepels zinkoxide (bevat SPF 20+) een theelepel vitamine E uit capsules, twee lepels Shea butter (een andere natuurlijke bron van SPF 4-5) en essentiële olie naar keuze. Het is het vermelden waard, dat vitaminen E en de essentiële olie optionele ingrediënten zijn. Alle ingrediënten, behalve de zinkoxide, moeten grondig worden gemengd en au-bain-Marie worden gesmolten. Nu kun je de zinkoxide toevoegen en mengen met de eerder gecombineerde stoffen. Giet het mengsel in een potje van donker glas omdat een dergelijke verpakking ervoor zorgt dat de houdbaarheid van de cosmetica langer wordt. Zet het potje weg, laat het mengsel afkoelen en stollen.

Zonnebrandcrème – nuttige tips

Je zelfgemaakte zonnebrandcrème bevat een SPF 20 filter. Als je je bescherming tegen de zon wilt verhogen, voeg dan meer zinkoxide toe. Vermeldenswaard is dat deze cosmetica niet waterproof is, dus is het raadzaam om het product na het zwemmen en elke twee uur opnieuw aan te brengen. Je moet je zonnebrandcrème op een koele en droge plaats bewaren. De houdbaarheid van dit product wordt geschat op ongeveer zes maanden.