Japanse manicure – een stap-voor-stap handleiding
door VIERGE
| 444 bekeken

Veel vrouwen ervaren het probleem van splijten en broze nagels. De Japanse vrouwen hebben al vierhonderd jaar geleden een remedie gevonden. Wat is Japanse manicure en hoe doe je dat? Wat zijn de effecten van de behandeling? Is het beter om het thuis of in een salon te doen?

Wat is Japanse manicure?

Japanse manicure wordt al vierhonderd jaar door Japanse vrouwen gebruikt. Het maakt de nagels gevoed en ook extreem glanzend. De methode is ontwikkeld door het Japanse bedrijf P.Shine, vandaar de tweede naam van Japanese Manicure (‘manicure p. Shine’).

Japanse manicure gaat over het wrijven van een speciale pasta met vitamines en mineralen in een natuurlijke nagelplaat en er een laag poeder op aanbrengen. De pasta heeft een karakteristieke groene kleur en bevat stoffen die de nagels voeden en versterken waardoor ze een unieke roze parelmoeren glans krijgen. Het is dankzij de vitamines A en E, silica uit de Japanse Zee, bijenpollen en keratine.

Voordat we de pasta aanbrengen, moeten we de bovenste laag van elke nagel polijsten. Op deze manier komt de pasta in de diepe laag van de nagelplaat. Om het daar te houden, masseer je een klein beetje van het speciale poeder in je nagels.

Het geheime geheim ligt in het juiste wrijven van de pasta en het poeder: in dezelfde richting en met het gebruik van buffers van hertenvellen; groen wordt gebruikt om de pasta te wrijven en roze om het poeder te wrijven. Tijdens de behandeling worden geen metalen nagelvijlen gebruikt en worden de nagelriemen niet gesneden.

Japanse manicure – stap voor stap

Als u thuis een Japanse manicure wilt aanbrengen, heeft u het volgende nodig:

  • dubbelzijdig vijl gebruikt om de nagels in te korten en te polijsten voor de behandeling,
  • plastic spatel voor het aanbrengen van P.Shine pasta en poeder en voor het verwijderen van de nagelriemen
  • de pasta moet in de nagelplaat gewreven worden met behulp van de groene buffer met de energetische bewegingen,
  • het poeder moet worden aangebracht met behulp van de roze buffer met energetische bewegingen. Dankzij dit kunnen de stoffen in de pasta vrij in de nagelplaat dringen.

De behandeling duurt ongeveer 40 minuten en moet elke 3 weken worden herhaald.

Japanse manicure – effecten

Japanse manicure is een methode die natuurlijke nagels voedt en versterkt, en ze een gezonde roze parelglans geeft. Dit komt door de ingrediƫnten in de natuurlijke pasta: vitamine A en E, keratine, bijenpollen en silica uit de Japanse Zee. Japanse manicure wordt speciaal aanbevolen voor fragiele, broze en splijtende nagels.

Het effect van de behandeling is onmiddellijk na de procedure zichtbaar. Om ervoor te zorgen dat het blijft bestaan, moet het binnen een interval van 3 weken 3-4 keer worden herhaald.

Japanse manicure – thuis of in de salon?

Japanse manicure is een zeer populaire behandeling in schoonheidssalons. U kunt echter net zo goed een set kopen om het zelf te doen. Zorg ervoor dat u een kwalitatief goed en origineel product kiest. Het gebruik van plastic buffers, in plaats van natuurlijk, kan tot geen resultaten leiden.

Japanse manicure en hybride manicure

Kort na het doen van de Japanse manicure zou u geen hybride manicure moeten maken. Het is omdat de nagelplaat dan te vet is. Het is het beste om ongeveer twee dagen te wachten.