De oplossing voor gespleten en broze nagels
door VIERGE
| 204 bekeken

Elke dag worden onze nagels blootgesteld aan verwondingen. Detergentia, cosmetica en harde voorwerpen zijn slechts enkele van de factoren die hun toestand schaden. De niet-systematische en verkeerd gemaakte manicure en de natuurlijke neiging om de nagels te breken, helpen ook niet. Controleer wat de symptomen, oorzaken en oplossingen zijn voor gespleten en broze nagels.

Symptomen

Broze nagels hebben de neiging te verpletteren. Ze zijn vaak aan de uiteinden gespleten en verkleurd. Bovendien kunnen scheuren in de nagels vormen en randen afbreken. Niet alleen zwakke nagels kunnen verpletteren, het probleem van broze nagels treft ook mensen met sterke nagelbedden. In dit geval breken de nagels echter af op de randen, zodat deze gemakkelijker te genezen zijn.

Oorzaken

Gespleten en broze nagels kunnen genetisch bepaald worden. Als dat waar is in jouw geval, zul je heel toegewijd moeten zijn in het gevecht om mooie nagels. Een gezond dieet, goede verzorging, waaronder regelmatig gebruik van een nagel serum kan de conditie van uw nagels verbeteren.

De strijd met gespleten en broze nagels is gemakkelijker te winnen voor mensen van wie de nagels van nature hard zijn en hun toestand slechts af en toe slechter wordt. In een dergelijke situatie volstaat het om bepaalde producten in het menu op te nemen en af ​​te zien van het gebruik van detergenten zoals nagellakken en nagellakverwijderaars.

De belangrijkste redenen voor gespleten en broze nagels zijn:

 • een dieet met weinig zink, ijzer, silicium en B-vitamines;
 • geen gewoonte om de handen en nagels te hydrateren (vooral in het geval van vocht, vorst en droge lucht);
 • frequente temperatuurschommelingen;
 • lang inweken van nagels in water;
 • gebruik van nagellakremover met aceton;
 • huishoudelijk werk zonder beschermende handschoenen;
 • onjuiste archivering;
 • veelvuldig contact met reinigingsmiddelen en chemicaliën.

Remedies

 • Goed dieet
  Als je een verkeerd eetpatroon hebt voor de behoefte van je nagels, zou je nieuwe menu producten moeten bevatten die rijk zijn aan vitamine A, B1, B2, B3, B9, E en mangaan, magnesium, zink, ijzer en fosfor. Je moet zonnebloempitten en pompoenpitten aan gerechten toevoegen of als een afzonderlijke snack gebruiken. Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat zink en ijzer de conditie verbeteren van niet alleen nagels, maar ook huid en haar.
  Papaverzaad, sesamzaad, gedroogd fruit, vooral ongezwol en cacao, dat een bron van magnesium en ijzer is, wordt ook aanbevolen. De B-vitamines zijn te vinden in granen, eieren en peulvruchten. Kies daarnaast mager vlees of vette vis en drink minstens twee liter water per dag. Dit is belangrijk omdat je nagels door uitdroging kunnen breken. Een dergelijke dosis vitamines zou hun toestand na slechts één maand moeten verbeteren.
 • Goede zorg
  Sommige vrouwen ondergaan regelmatige manicurebehandelingen om hun nagels in goede conditie te houden. U hoeft geen salon te bezoeken als u een paar eenvoudige regels volgt. Ten eerste, vijl je nagels vanaf de zijkant van je nagel naar het midden in slechts één richting. Ten tweede, gebruik een glas- of keramische vijl. Wat meer is, wordt een nagel-serum (gebruik het meerdere keren per week). Probeer ook niet te lang je nagels in het water te laten weken omdat het de nagelplaat verzwakt.
  Een goed dieet en goede verzorging moeten hand in hand gaan; terwijl de eerste uw nagels van binnenuit hydrateert, zullen cosmetica van buitenaf werken. Bijzonder aanbevolen zijn vochtinbrengende oliën en crèmes in kleine tubes, die u overal mee naartoe kunt nemen.
 • Beschermende handschoenen
  Als de temperatuur laag is, trek dan warme handschoenen aan die je nagels beschermen tegen de schadelijke gevolgen van het weer. Draag tijdens het schoonmaken en wassen handschoenen gemaakt van latex of ander materiaal dat uw nagels beschermt tegen detergentia. Als u dagelijks met chemicaliën en bijtende stoffen werkt, doe dan hetzelfde.

Gespleten en broze nagels – welke ziekten wijzen ze daarop aan?

Als je goed eet en je nagels verzorgt, en toch zijn ze nog steeds gespleten en broos, kan dit op een ziekte duiden. De slechte conditie van de nagels kan een symptoom zijn van malabsorptie of hormonale stoornissen, psoriasis, atopische dermatitis, diabetes en mycose.