TOP 6. De beste haarmaskers met keratine volgens haarstylisten
door VIERGE
| 806 bekeken

Ben je op zoek naar iets om jouw gebroken en overbelaste haar mee te herstellen? Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld een kapper vragen om een op maat gemaakte behandeling of je probeert thuis aan alle behoeften van jouw haar tegemoet te komen. Het enige wat je hiervoor moet doen is het juiste product gebruiken: een haarmasker met keratine. Waarom keratine? Bekijk hier 6 producten die ongeëvenaard zijn in het herstellen van haar!

Je staat ’s morgens op, kijkt in de spiegel en ziet dat jouw haar net stro lijkt. Je raakt het aan en voelt dat het broos, ruw en droog is. Je kunt het aantal gespleten puntjes niet eens tellen, je haar is dof en droog.. Is er iets aan te doen?

Hoe herstel je beschadigd haar?

Elke beschadiging kan hersteld worden, zelfs de meest serieuze. Soms moet je starten met het knippen van je haar maar veel problemen kunnen opgelost worden met de juiste producten, voor die met keratine.

Keratine is het basis eiwit waar ons haar uit opgebouwd is. Het vormt kleine schubben die op dakpannen lijken, en net zoals de dakpannen omhullen voor het dak, zijn de de schubben het omhulsel voor het haar. Laag na laag beschermen ze de haarschacht en geven ze veerkracht. Als het haar beschadigd is raken de schubben zwakker.. ze hebben een tekort aan keratine.

Als je jouw haar kort wil knippen omdat je denkt dat er niks meer te doen is aan jouw vermoeide haar, probeer dan eerst een haarmasker met keratine voordat je zo’n rigoureuze beslissing maakt.

Het beste masker voor beschadigd haar

Welke behandeling herstelt jouw haar volledig? Een masker lijkt een goede oplossing omdat deze binnenin het haar werkt, niet alleen aan de buitenkant (zoals een conditioner). Kies echter een willekeurig masker! Als je de beste effecten wilt, gebruik dan een product dat ontwikkeld is voor de behoeften van beschadigd haar. Met andere woorden, kies een haarmasker dat:

  • rijk is aan voedingsstoffen, maar vrij van parabenen, ftalaten, PEG’s en andere ingrediënten die jouw haar nog meer uitdrogen en ruïneren.
  • keratine bevat. Gehydrolyseerde keratine is het beste, deze moleculen zijn klein genoeg om diep door te dringen in het haar en van binnenuit het haar te herstellen.
  • meer doet dan alleen schade herstellen. Het moet ook voeden, hydrateren, versterken, beschermen en het haar veerkracht geven.
  • goed beoordeeld is en goede reviews krijgt van vrouwen (die het gebruiken en aanbevelen) en professionals zoals kappers en haarstylisten.

Met deze tips is het een stuk makkelijker om het juiste masker te vinden. Let’s go!

Top 6 haarmaskers met keratine

Als je geen tijd heb om het meest geschikte product te vinden, of als je niet wijs wordt uit de INCI lijst van een product: lees de onderstaande lijst. Dit zijn de 6 beste maskers voor beschadigd haar: keratine haarmaskers die het waard zijn om thuis te hebben liggen. De producten op deze lijst worden aangeraden door haarstylisten. Dit is het ultieme bewijs van de hoge kwalitei van de producten. Als laatste: de onderstaande maskers zijn ook het meest gekozen door consumenten.

1. NANOIL, KERATIN HAIR MASK

NANOIL, KERATIN HAIR MASK

Het keratine haarmasker van Nanoil is de beste oplossing voor beschadigd haar. Niet alleen omdat het gehydrolyseerde keratine bevat (krachtige moleculen die het haar herstellen) maar ook omdat het een lichte behandeling is die alleen de beste ingrediënten bevat. Naast keratine bevat het haarmasker ook panthenol en siliconen die veilig zijn voor het haar. Dankzij deze twee ingrediënten repareert het Keratin Hair Mask van Nanoil het haar binnen een paar weken en brengt het de schoonheid en de gezondheid van het haar terug. Het grootste voordeel van dit masker is nog wel het feit dat het masker het uiterlijk van het haar vanaf het eerste gebruik verbetert. Laat het masker zijn ding doen door het aan te brengen op fris gewassen haar. Spoel het na 15 minuten uit en voel jouw gladde lokken die makkelijk te kammen zijn. Dit masker tilt jouw haarverzorgingsroutine zonder twijfel naar een heel nieuw niveau.

Meer informatie op: nanoil.nl

2. PHYTO, PHYTOKERATINE EXTREME MASK

Een ander masker voor fijn, dof, droog en beschadigd haar is het Phytokeratine Extreme Mask van het merk Phyto. Dit is een reparerend masker verrijkt met plantaardige keratine gemaakt van 18 verschillende aminozuren. In dit product wordt de keratine getemd met shea butter en baobabolie. Dit houdt in dat de formule niet geschikt is voor alle haartypen, het kan het haar verzwaren als het haar plantaardige olie niet goed tolereert. In de meeste gevallen herstelt het Phyto keratine haarmasker de schade, voedt en versterkt het haar en geeft glans. Hoewel het effect van diepe reparatie snel bereikt is, moet je er veel voor betalen: dit is namelijk één van de duurste keratine maskers.

3. GOLDWELL, KERASILK CONTROL MASK

Een haarmasker met keratine van Goldwell: een ander product voor diegene die een cosmetica zoekt die het beschadigde haar herstelt. Het bevat twee waardevolle stoffen: keratine en panthenol. Hierdoor is dit product perfect geschikt om thuis te gebruiken. Helaas bevat de lijst met ingrediënten ook stoffen waarvan het effect op het haar twijfelachtig is. Het Kerasilk Control Mask van Goldwell is een masker dat het haar perfect glad maakt na het wassen. Tegelijkertijd gaat het kleurverlies tegen. Als laatste: dit masker wordt aanbevolen bij onhandelbaar haar dat getemd moet worden.

4. MONTIBELLO, KERATIN FORCE MASK

Hoewel Montibello net naast het podium staat, betekent dit niet dat het geen aandacht verdiend. De kleine verpakking bevat een formule rijk aan keratine, een eiwit dat het haar diep repareert. Bovendien bevat dit product ook plantaardige eiwitten en guar gum (geeft de herstellende effecten van het Keratin Force Mask van Montibello een boost). Dit masker beschermt tegen hitte en wordt aangeraden om te gebruiken voor het stylen. Hierdoor minimaliseer je het risico op beschadiging door hoge temperaturen. Het goede van dit product is de prijs. Ook wordt het vaak gebruikt in kapsalons. Een kleine portie van dit masker is al genoeg voor beschermde lokken die makkelijk te kammen zijn.

5. KEUNE, CARE KERATIN MASK

Het duurste masker op deze lijst (en in het algemeen één van de duurste haarmaskers) is het Care Keratin Mask van Keune. Je moet er inderdaad een klein fortuin voor neerleggen. Hiervoor krijg je een formule rijk aan keratine, panthenol, shea butter en het unieke Quat complex (verantwoordelijk door de bescherming van het haar tegen hoge temperaturen). Deze cosmetica wordt aangeraden voor fijn haar en haar dat snel pluist. Het geeft hydratatie, maakt het haar sterker en beschermt het haar tegen bijvoorbeeld broosheid. Het beste van dit product is de hoeveelheid tijd die je nodig hebt per behandeling: je kunt dit masker na 2 minuten al uitspoelen!

6. BRAVE. NEW. HAIR., KERATIN MASK

Zelfs Brave. New. Hair. heeft een masker voor zwakke, broze en onhandelbare lokken. Dit lijkt een normaal product, voor een redelijk lage prijs, dat het haar sterker en gladder maakt. Ook hydrateert dit masker het haar en maakt het stylen makkelijker. Samen met keratine bevat dit product ook twee oliën: baobab en tamanu. De formule bevat geen sulfaten, siliconen en vaseline.. het is dus vrij goed samengesteld. Het Keratin Mask van Brave. New. Hair. is niet het meest populaire haarmasker, daarom staat het ook op de laatste plaats. Als je dit masker wilt proberen is de kans groot dat je positief verrast raakt door de effecten. Vooral als je jezelf realiseert hoe eenvoudig het gebruik is en hoe goed het voor je haar is.