Terugtrekkende haarlijn? Twee trucjes om dit probleem op te lossen
door VIERGE
| 232 bekeken

Een terugtrekkende haarlijn wordt vaak geassocieerd met mannen in de 50, maar veel jongere mensen (zowel mannen als vrouwen) hebben hier ook last van. Zien dat je haarlijn langzaam terugtrekt over je voorhoofd is een onthutsende ontdekking. Is er iets wat we eraan kunnen doen? Gelukkig wel! Voordat je dit artikel helemaal gelezen hebt, weet je wat je eraan kunt doen.

Als je klaar bent met googelen naar remedies voor een terugtrekkende haarlijn, lees dan dit artikel. Je leest de beste oplossingen en behandelingen voor thuis om dit probleem aan te pakken.

Wat zijn de oorzaken van een terugtrekkende haarlijn?

Om je vijand te verslaan moet je er eerst meer over weten. Wat zijn de oorzaken van een terugtrekkende haarlijn? Er zijn natuurlijk een paar factoren die ervoor zorgen dat je haar minder gezond en vol is. De belangrijkste:

  • Langdurig veel stress;
  • Slecht voedingspatroon;
  • Tekort aan vitaminen en mineralen;
  • Verven van je haar;
  • Schildklieraandoening;
  • Genetica;
  • Pattern Hair Loss.

Thuis behandelingen voor terugtrekkende haarlijn

1. Hoofdhuidlotion/conditioner en massage

Geef je hoofdhuid een massage nadat je een lotion of conditioner hebt aangebracht. Dit neemt niet meer dan 2 minuten per dag in beslag. Dit lijkt niet veel, zeker als je een vol kapsel wil. Het belangrijke van deze techniek is regelmaat. Je moet 3 weken lang dagelijks de lotion/conditioner aanbrengen. Vind een mild product dat geen alcohol bevat. Waarom? Omdat alcohol allergische reacties kan veroorzaken, dit wil je graag voorkomen. Gebruik je vingers of een massage tool voor de massage. Als je dit regelmatig doet, dan stopt de haarlijn niet alleen met terugtrekken maar vallen er ook minder haren uit.

2. Uitgebalanceerd dieet en supplementen

Soms wil het lichaam met haaruitval is tegen ons zeggen. Een signaal dat er iets fout is. Het is goed om je voedingspatroon te veranderen als je merkt dat je haarlijn terugtrekt. Verrijk je dieet met producten die rijk zijn aan ijzer, omega-3, vitaminen A en E en zink. Eet meer verse noten, fruit, groenten en vis. Bovendien kun je voedingssupplementen nemen om het niveau vitamine D, ijzer, zink en magnesium in je lichaam te verhogen.

Een terugtrekkende haarlijn kan ook genetisch bepaald zijn of getriggerd worden door ziekten. Bovengenoemde behandelingen zullen dan niet zo effectief zijn, als wanneer het probleem veroorzaakt wordt door zwakke haarzakjes. Het is dan verstandig om een specialist te bezoeken (tricholoog of endocrinoloog). De specialist zal je onderzoeken en de juiste medicatie voorschrijven. Maar, als de terugtrekkende haarlijn niet wordt veroorzaakt door een ziekte, dan zijn de bovengenoemde behandelingen goed om haaruitval te voorkomen.