Ontdek het geweldige effect van slakkenserum op de huid!
door VIERGE
| 312 bekeken

Het klinkt smerig, slakkenserum aanbrengen op je huid. Na het lezen van dit artikel verander je misschien van gedachten. Het blijkt dat het veel voordelen heeft en daarom vaak in huidverzorgingsproducten gebruikt wordt. Blijf lezen om erachter te komen wat de voordelen van een slakkenserum zijn.

Wie ontdekte het geweldige effect van slakkenslijm op de huid?

Het blijkt dat slakkenslijm vroeger gebruikt werd. Het werd jarenlang vergeten totdat boeren het weer beroemd maakten. Ze hadden een slakken boerderij en ontdekten dat het slijm de huid gladder maakte en sneller liet herstellen. Onderzoek bevestigt de voordelen van slijm op de huid van mensen.

Is extractie van slakkenslijm ethisch?

Helaas kun je het slijm van een slak in jouw tuin niet gebruiken. Het moet een specifiek type slijm zijn. We moeten hierin vertrouwen op cosmetica. Plantaardige ingrediënten worden altijd betwijfeld. Gelukkig kunnen we merken kiezen die certificaten hebben die bewijzen dat er geen dieren gebruikt zijn tijdens het extraheren.

Wat bevat slakkenslijm?

Het blijkt dat slakkenslijm rijk is aan:

  • Vitaminen A, C en E: de vitaminen van de jeugd. Ze beschermen tegen vrije radicalen, verlagen het risico op ziekten en vertragen het verouderingsproces.
  • Collageen: voordelig voor het hele lichaam. Hydrateert de gewrichten, controleert de bloeddruk en verbetert de regeneratie van beschadigde cellen. Collageen maakt de huid elastisch en steviger, vermindert rimpels en voorkomt nieuwe rimpels.
  • Elastine: kalmeert de geïrriteerde huid, maakt het gezicht voller en vermindert fijne lijntjes.
  • Glycolzuur: scrubt dode huidcellen en maakt de huid glad. Regelmatig gebruik maakt de opperhuid dikker, stimuleert de productie van collageen en elastine.
  • Allantoïne: herstelt en hydrateert de huid, kalmeert irritaties en ontstoken huid.

Slakkenslijm is een bom vol verzorging voor onze huid! Het houdt onze huid jong en stevig, en zorgt jarenlang voor een vlekkeloze huid.

Wie moet slakkenslijm gebruiken?

Slakkenslijm is de beste keus voor de verouderende huid. Onthoud dat onze huid sneller veroudert dan de meeste mensen denken: nadat we 25 zijn geworden al! Bovendien doet het ook wonderen bij acné en mensen met hyperpigmentatie, littekens en striae. Het reduceert de zichtbaarheid ervan maximaal. Daarnaast is het geweldig kalmerend na het scheren dus ook voor mannen een goede keus.

Producten met slakkenslijm. Waar moet je op letten?

Nu je het geweldige effect van slakkenslijm kent denken we dat je producten met slakkenslijm niet meer vermijdt. Je kunt het zelf ook open. Onze aanraders:

  • Mizon All In One Snail Repair Cream;
  • SMD Cosmetics Saromae Snail Secreation Cream;
  • Missha Super Aqua Cell Renew Snail Sleeping Mask.