Natuurlijke make-up remover: welke cosmetica kies je?
door VIERGE
| 126 bekeken

Heb jij het gevoel dat je gezicht altijd slecht gereinigd is en dat jouw make-up remover niet goed werkt? Of misschien heb je vaak irritaties die veroorzaakt worden door slecht passende cosmetica met een slechte samenstelling? Ontmoet de natuurlijke make-up removers, misschien kan je dat toevoegen aan jouw dagelijkse ritueel.

Wat zijn natuurlijke cosmetica voor make-up verwijderen?

De meeste mensen associëren de term ‘natuurlijk make-up’ met oliën. Het is waar dat oliën grondig en volledig reinigen (de zogenaamde OCM) maar dit zijn niet de enige cosmetica met een volledig natuurlijke samenstelling die als make-up remover gebruikt kunnen worden. Als je positief bent over OCM, dan ga je de andere natuurlijke make-up removers zeker goed vinden.

Natuurlijke micellaire vloeistof als make-up remover

De micellaire vloeistof is duidelijk de meest populaire en meest gekozen make-up remover. Er bestaat ook een natuurlijke versie zonder parabenen en synthetische stoffen. Het bevat veel micellen, de deeltjes die vuil, stof, giftige stoffen en cosmetische resten opvangen. Het is de moeite waard om te onthouden dat micellaire vloeistoffen ook verfrissend, verzachtend en kalmerend werken.

Welke natuurlijke micellaire vloeistof is het best voor jou? Probeer zeker eens die met bloemen- en kruidenextracten, zoals micellaire vloeistof met lindehout of lavendel. De gevoelige huid reageert goed op micellaire vloeistof met aloë en kamille, terwijl de vette huid meer behoefte heeft aan salie, brandnetel of paardenstaart.

Natuurlijke reinigingsmelk

Reinigende melk is een klassieke cosmetica voor het verwijderen van make-up, het is de eerste cosmetica die gebruikt werd om make-up mee te verwijderen en wordt gezien als de nummer 1 onder de reinigende middelen, totdat micellaire vloeistof op het toneel verscheen. Het is perfect voor gevoelige, droge en fijne huidtypen. Ook de couperose huid kan ermee behandeld worden. De reinigende melk is een combinatie van emulgators in de vorm van olie- en waterfase. Ze reinigen de huid en verwijderen allerlei viezigheid en make-up. Natuurlijke reinigingsmelk bevat geen sterke reinigende stoffen (überhaupt geen controversiële stoffen zoals SLS, SCS en SLES), dus het verstoort de natuurlijke beschermende barrière van de huid niet. De plantaardige ingrediënten in deze reinigingsmelk verzorgen de huid en kalmeren hem terwijl ze tegelijkertijd beschermen tegen beschadiging.

Hoe gebruik je reinigingsmelk?

Als je een droge huid hebt kun je een wattenschijfje in de melk weken en over de huid vegen zodat alle cosmetica door het wattenschijfje geabsorbeerd worden. Om alle resten van cosmetica te verwijderen veeg je het wattenschijfje een paar keer over het gezicht heen. Hierdoor reinig je de huid grondig. Na het verwijderen van je make-up was je het gezicht met water en een zachte reinigende vloeistof zodat de restjes melk ook verwijderd worden. Masseer je gezicht zachtjes om de bloedsomloop te stimuleren en make-up te verwijderen. Was de melk van het gezicht af. Hierna kun je het gezicht met een wasgel wassen of direct een toner gebruiken om de pH-balans weer terug te brengen.