Insta wenkbrauwgids: hoe breng je make-up aan en zorg je goed voor de wenkbrauwen
door VIERGE
| 357 bekeken

Mooie wenkbrauwen? Vandaag de dag zijn ‘perfecte’ wenkbrauwen natuurlijk, vol, goed gevormd en verzorgd. Dit zijn de wenkbrauwen op Insta waar iedereen het over heeft. Hoe krijg je ze?

Gelukkig is het niet moeilijk en kost het geen uren tijd. Je bent maar een paar stappen verwijderd van deze Instagram wenkbrauwen! Verzamel de belangrijke items, lees de gids en doe het!

Mooie wenkbrauwen: de wenkbrauwen vormen

Gelukkig zijn dunne wenkbrauwen verleden tijd. Onze wenkbrauwen moeten dik, goed te zien, natuurlijk en mooi zijn. Zelfs de dikke, zware wenkbrauwen moeten goed gevormd worden. Dit is de eerste stap, als je deze Instagram wenkbrauwen wil creëren in ieder geval. Verwijder de haren die de perfecte look van jouw wenkbrauwvorm verpesten.

Je kunt de wenkbrauwen op een paar manieren shapen, het is aan jou welke techniek je gebruikt. De één is meer geschikt en past meer bij je. Je kunt bijvoorbeeld waxen of een pincet gebruiken. De laatste is het populairst, dat zal niemand verbazen. Als je de juiste techniek kiest kun je hem gebruiken om de wenkbrauwhaartjes te verwijderen die buiten de perfecte lijn vallen. Je kunt ook een trimmer gebruiken.

Mooie wenkbrauwen: essentiële make-up accessoires

Naast voedende cosmetica en noodzakelijke tools om de wenkbrauwen de juiste vorm te geven heb je ook een paar make-up items nodig. Je kunt een spoolie of een mascara borstel gebruiken, erg handig om de wenkbrauwen te groomen. Een gehoekte borstel is ook handig om make-up mee aan te brengen. Zorg dat je borstel precies en dun is. Make-up artiesten raden de Zoeva 317 borstel aan of de goedkopere Hakuro H85. Check hoe ze eruit zien zodat je iets vergelijkbaars kunt kopen als je deze niet kunt kopen.

Mooie wenkbrauwen: wenkbrauwschaduw en pomades

Dit zijn twee perfecte make-up producten voor het verbeteren van de wenkbrauwen. Ze creëren verschillende effecten. Met beide producten kun je de gaten vullen met nephaar. Alle kleurcosmetica hebben een crème-achtige textuur en blijven goed op de plek waar ze aangebracht worden zitten. Ze zijn waterproof en garanderen dus een goede look, de hele dag lang. Als je pomade kiest, wees dan voorzichtig. Gebruik snelle en korte handbewegingen. Als je teveel van het product aanbrengt, gebruik dan een spoolie om het overtollige weg te kammen. Zo creëer je een subtiele, natuurlijke en vrouwelijke look. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen niet te scherp zijn.

Onthoud!

Als je de juiste kleur van je wenkbrauw make-upproducten kiest, kijk dan of de kleur past bij jouw haarkleur. Hoe doe je dat? Als je bijvoorbeeld donker haar hebt, kies dan een tint die iets lichter is. Zwart haar met zwarte wenkbrauwen is niet mooi. Teken ook altijd de onderkant van je wenkbrauwen met concealer. Zo ziet je look er lichter uit.

Mooie wenkbrauwen: de effecten

Het fixeren van je wenkbrauwmake-up omvat meer dan je denkt. Naast het verlengen van de levensduur van make-upproducten kun je de wenkbrauwen ook vormen en temmen als ze onhandelbaar zijn. Er is een speciale cosmetica ontwikkeld om hiermee te helpen, wenkbrauw setting gel. Het is beschikbaar in twee versies: helder en kleur. Als je dikke, sterke en volle wenkbrauwen hebt, kies dan helder. Gebruik een spoolie, doe daar gel op en breng dit op de wenkbrauwen aan. Het effect is mooie, gestylde wenkbrauwen!

Nog meer natuurlijke wenkbrauwen

Het natuurlijke effect is wat we wilden, dat is helemaal hip nu. Ongeacht hoe je wenkbrauwen zijn (vol of niet), je kunt altijd een natuurlijke look creëren. Hoe? Gebruik wenkbrauwschaduw of een potlood. Wenkbrauwschaduw geeft een natuurlijk en mat effect en vult de wenkbrauwen op. Met een potlood kun je de onderkant van je wenkbrauwen accentueren en individuele haartjes tekenen. Check altijd of je niet teveel van een product hebt aangebracht. Zo ja, gebruik dan een spoolie zodat je de look niet verpest. Zorg er in het begin voor dat je wenkbrauwen niet te scherp en zwaar zijn. Breng geen product aan op het einde van de wenkbrauwen.