Hoe zorg je voor de ogen? Oog- & huidverzorging
door VIERGE
| 234 bekeken

Lange nachten, uren voor een computerscherm, te weinig water drinken, geen zonnebrand gebruiken en alle andere schoonheidsfouten: het eist zijn tol van de ogen en de huid eromheen. Hoe moeten we voor dit gebied op ons gezicht zorgen? Welk type anti-aging crème en andere cosmetica moeten we kiezen voor de huid onder onze ogen? Hoe verwijder je make-up op een goede manier bij gevoelige ogen?

Anti-aging crème voor onder de ogen

Waarom kun je zelfs de beste gezichtscrème niet onder je ogen gebruiken? Simpelweg omdat de crème voor de huid rondom de ogen een hele lichte textuur moet hebben. Dankzij deze textuur verspreidt de crème zich makkelijk en trekt het snel de huid in. Tijdens het aanbrengen wordt de huid minder beschadigd. Bovendien verschilt de samenstelling van cosmetica voor het gezicht en de huid rondom de ogen. Crèmes voor onder de ogen bevatten vaak geen stoffen die reacties kunnen opwekken en bevatten vitaminen en plantaardige extracten die de huid lang hydrateren, de synthese van collageen stimuleren, kleine rimpels verminderen en huidirritaties verlichten.

Om af te komen van de rimpels onder je ogen moet je cosmetica met tarwekiemeiwitten (voor een soepele huid), vitamine C (voor de collageenproductie), nucleïnezuren of pseudobotuline (hierdoor trekken spieren minder samen, wat lichte lijntjes veroorzaakt). Als het aankomt op de donkere kringen onder onze ogen en de zwelling, dan is een crème met vitamine C en K, cafeïne of plantenextracten zoals korenbloem, arnica, kastanje (verbetert microcirculatie en de elasticiteit van aderen, voorkomt zwelling en verlicht hyperpigmentatie). Gebruik de crème consequent en raak niet teleurgesteld als je niet direct resultaat ziet (je moet een paar weken geduld hebben).

Andere cosmetica voor onder de ogen

Om de huid direct te verbeteren en te laten glanzen kun je een speciaal collageen oogmasker proberen, bijvoorbeeld met algen, kaviaarextract, ginkgo of komkommer. Deze behandeling geeft spectaculaire effecten. Echter blijven deze resultaten niet erg lang. Ze houden een paar uur aan dus dit kun je beter gebruiken voorafgaand aan bijvoorbeeld een avondje uit. Een collageen oogmasker:

  • Hydrateert diep en versnelt de afvoer van giftige stoffen;
  • Maakt de huid strakker en rimpels minder zichtbaar;
  • Verlicht de donkere huid rondom de ogen;
  • Gaat zwelling tegen.

Deze resultaten zijn natuurlijk afhankelijk van de actieve ingrediënten.

De juiste manier om make-up te verwijderen

Het verwijderen van oogmake-up is de meest belangrijke schoonheidsbehandeling voor een vrouw die make-up draagt. Waarom? Omdat resten cosmetica tijdens je slaap het bindvlies en de huid rondom de ogen kunnen irriteren. Om op de juiste manier te reinigen kun je het best een vloeibare make-up remover of een micellaire vloeistof gebruiken, deze verwijderen ook waterproof make-up.

Make-up voor gevoelige ogen

Om de ogen er meer uit te laten springen kun je een oogschaduw of oogpotlood gebruiken. Probeer eerst eens een oogschaduw basis. Dankzij deze basis worden oogschaduws gelijkmatig verspreid en blijven ze niet in de plooi zitten. Doe daarna mascara op. Om de wimpers langer en dikker te maken kun je een wimperconditioner gebruiken. Een aantal van dit type cosmetica kun je ’s nachts (na het verwijderen van je make-up) gebruiken, andere overdag onder je mascara.