Hoe zorg je goed voor de wimpers?
door VIERGE
| 229 bekeken

Elke vrouw droomt van prachtige, lange en volle wimpers. Helaas is dit niet iedereen gegeven. Gelukkig zijn er een aantal methoden om makkelijk mooie, lange wimpers te krijgen.

De meest voorkomende manier voor wimpergroei? Helpt castorolie de wimpers groeien of heb je meer geavanceerde producten nodig, zoals die gebruikt worden in de oogheelkunde?

De wimpers vallen uit! Waarom?

Tijdens de dag verliezen je oogleden ongeveer 2-3 wimpers. Als je ziet dat er meer wimpers uitvallen, is het verstandig om naar een arts te gaan omdat dit een teken van een serieuze ziekte kan zijn. Ook de mensen waarbij de hormonale balans verstoord is, mensen die last hebben van hypoactiviteit van de schildklier en vrouwen in de overgang verliezen meer wimpers van een gezond persoon. Deze problematische conditie kan het voorstadium zijn van conjunctivitis en ooglidontsteking. Tot slot hebben chemotherapie, alopecia areata en een tekort aan vitaminen ook invloed op het uitvallen van de wimpers.

Tips voor prachtige wimpers

Niet elke vrouw heeft lange, volle wimpers, maar iedere vrouw wil het wel. Hoe krijg je lange wimpers? Welke schoonheidsproducten hebben hier invloed op?

Wimperserum

Dit is één van de topproducten voor mooie wimpers. Je kunt hem los gebruiken of als primer voor mascara. Als je de wimpers behandelt met zo’n product, dan worden de haarzakjes gestimuleerd om meer haren te laten groeien. Naast meer groei zorgt een goed wimperserum ook voor vollere wimpers. Dit effect wordt weer versterkt door een goede mascara. Als je prachtige resultaten wil bereiken, dan moet je consequent blijven en de bovenste en onderste oogleden vaak behandelen met een wimperserum. Een kleine hoeveelheid van het serum is al genoeg voor de dagelijkse portie essentiële voedingsstoffen.

In de meeste gevallen worden de resultaten na een maand consequent gebruik zichtbaar. De gehele behandeling duurt 2-3 maanden. De avond is de beste tijd om een wimperserum te gebruiken. Waarom? Tijdens de nacht hebben de actieve stoffen genoeg tijd om de huid in te trekken en de haarzakjes te stimuleren. Jouw consequente behandeling met een wimperserum wordt beloond, de wimpers worden zichtbaar langer, dikker en beter gevoed.

Het is ook de moeite waard om te benoemen dat er nog een type product is dat de wimpers verbetert. Dit product combineert de kwaliteiten van een wimperserum en een wimperconditioner. Het is beter bekend als wimperbalsem.

Goede verzorgingsgewoonten wimpers

Het ontwikkelen van goede verzorgingsgewoonten is de sleutel tot succes. De wimpers zijn zacht. Hard wrijven bij het verwijderen van je make-up veroorzaakt veel schade. Zacht verwijderen van de make-up maakt het verschil. Anders hoef je niet verbaast te zijn dat de wimpers broos zijn en snel uitvallen. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je make-up remover gebruikt met ingrediënten van goede kwaliteit.

Vervang je mascara regelmatig. Het zou nog beter zijn als je het borsteltje van tevoren reinigt. Het is een slecht idee om mascara te gebruiken die over de houdbaarheidsdatum is.

Als je jouw wimpers een extra portie voedingsstoffen wil geven, behandel ze dan met olijfolie of vaseline. Bladeren van groene thee helpen de wimpers sneller te groeien.

Zorg voor jezelf

Een uitgebalanceerd dieet rijk aan vitaminen en mineralen brengt ook voordelen voor de wimpers. Het eten van veel verse groenten, fruit, noten en vis doet alleen maar goed. Als je wil genieten van perfect gezonde en mooie wimpers, mooi haar, een vlekkeloze huid en volle wimpers, dan moet je jouw lichaam elke dag een portie voedingsstoffen geven.

Slaap maakt ook verschil. Probeer de kwaliteit van jouw slaap te verbeteren. Ongestoord en gezond slapen maakt je lichaam sterker. Zorg dat je lang genoeg slaapt.

Gebruik geen wimperkruller

Of in ieder geval zo min mogelijk. De wimpers lijden erg, zeker als je een regelmatig een wimperkruller gebruikt. Gebruik zeker geen wimperkruller als je al mascara op hebt.

Mascara

Dit is de basis voor mooiere wimpers. Probeer onder de duizenden mascara’s een product te vinden met een borsteltje dat tegemoet komt aan jouw behoeften. Kies een reguliere mascara voor dagelijks gebruik. Gebruik waterproof mascara niet te vaak, deze zijn moeilijk te verwijderen, waardoor we minder voorzichtig zijn. Dit leidt weer tot het breken van de wimpers.