Hoe verzorg je je handen en nagels? Een goede verzorging voor thuis en in de salon.
door VIERGE
| 352 bekeken

De huid van de hand heeft weinig talgklieren en een dunne laag vetweefsel, en daarom verliest deze onder invloed van externe factoren snel de beschermende lipidebekleding. Als gevolg hiervan wordt je huid droog, gebarsten en rood en je nagels zijn saai. Hoe zorg je voor je handen en nagels? Hoe zich te ontdoen van donkere vlekken thuis en in een salon? Kijk hieronder hoe u dit goed kunt doen.

Hoe zorg je voor je handen?

Hoewel we de hulp van de professionele schoonheidsspecialiste kunnen gebruiken, moeten we de basishandelingen thuis kunnen uitvoeren.

Handverzorging thuis

Om te voorkomen dat de huid uitdroogt, gebruikt u een vochtinbrengende crème na elke handwas, die de hydro-lipidenlaag opnieuw opbouwt. De beste keuze is een crème verrijkt met vochtinbrengende, beschermende en verzachtende stoffen, zoals vaseline, glycerine, aloë, allantoïne en siliconen. Na een paar dagen van systematische behandelingen worden uw handen zacht en soepel.

Om te voorkomen dat de huid uitdroogt, gebruikt u een vochtinbrengende crème na elke handwas, die de hydro-lipidenlaag opnieuw opbouwt. De beste keuze is een crème verrijkt met vochtinbrengende, beschermende en verzachtende stoffen, zoals vaseline, glycerine, aloë, allantoïne en siliconen. Na een paar dagen van systematische behandelingen worden uw handen zacht en soepel.

Als het moeilijk voor je is om de crème regelmatig aan te brengen en de huid droog en kloven is, kun je proberen je handen te regenereren. Masseer ’s avonds een dikke laag verzorgende handcrème, serum of masker in uw handen. Elk van hen bevat een aanzienlijke dosis vitamines en vochtinbrengende en regenererende stoffen. Trek dan katoenen handschoenen aan en ga slapen. Een dergelijk kompres zorgt ervoor dat de ingrediënten van de cosmetica dieper in de huid doordringen.

Een even goede behandeling is een snel hydraterend bad. Verhit de olijfolie in een kom en week je handen erin. Droog na een paar minuten de huid af met een papieren handdoek.

Handverzorging in een salon

Als je hebt besloten om de hulp van de professional te gebruiken, is het goed om Manicure Spa te kiezen met paraffine. Het regenereert nagels en een droge huid. Het begint net als een klassieke manicure met het vullen van de nagels, het knippen van de nagelriemen en het polijsten van de nagels. Dan is het tijd voor een suikerscrub, die niet alleen de huid reinigt maar ook soepel maakt en voedt dankzij plantaardige oliën. Vervolgens wordt de overtollige suiker verwijderd en masseert de schoonheidsspecialist de verzorgende olie in de nagels en boter verrijkt met vochtinbrengende en regenererende stoffen in de huid. Zulke handen moeten driemaal in de gesmolten was worden gedompeld om een ​​dikke laag te verkrijgen. Daarna worden ze stevig ingepakt in plastic zakken. Verwijder ze na 15 minuten uit uw handen. Na een dergelijke behandeling is de huid glad, gehydrateerd en zien de nagels er gezond uit.

Hoe zorg je voor je nagels?

Slechte conditie van de nagels is een gevolg van contact met reinigingsmiddelen, die de nagelplaat drogen. Wanneer de nagels overmatig zijn gedroogd, worden ze bros en neigen ze te splijten. Als er bovendien donkere vlekken en verkleuringen op verschijnen, betekent dit dat ons lichaam ons iets wil vertellen en dat is geen goed nieuws. In deze situatie is het goed om de dermatoloog te zien die een dosis vitamines en mineralen moet voorschrijven.

Donkere vlekken op de handen

Hier is de schuld de zon. De stralen ervan stimuleren melanocyten of cellen om melanine, bruin huidpigment te produceren. Als gevolg van langdurige blootstelling aan de zon, waar de melanocyten zich ophopen, vormen ze de donkere vlekken.

Verkleurde huidpleisters en donkere vlekken – hoe kom je er thuis van af?

Om zelf van verkleuringen af ​​te komen, of op zijn minst om ze lichter te maken, moeten we cosmetica krijgen die vlekken witter maakt. De keuze is enorm: sommige verbeteren de exfoliatie van de epidermis, terwijl andere het pigmentatieproces remmen en zo nieuwe verkleuring voorkomen. Dergelijke producten bevatten meestal hydrochinon, arbutine, vitamine A of C en fruitzuren of kojic, lipoïsche, azaleoïsche of fytozuurzuren in een gematigde concentratie.

Begin met de handscrub om dode huidcellen te verwijderen en de teint uit te strijken. Een dergelijke procedure moet elke 4-5 dagen worden herhaald, omdat het de absorptie van stoffen vergemakkelijkt. Als we alleen kleine plekjes moeten verwijderen, moeten we een crème kiezen met een speciale applicator die een precieze applicatie mogelijk maakt. Aan de andere kant, als het uw doel is om de huid van de handen gelijkmatig op te vrolijken, gebruik dan een bleekcrème als gewone handcrème. Dergelijke cosmetica sensibiliseren meestal de huid voor de zon, dus breng ze aan vóór het slapengaan. Overdag bescherm je je huid met een crème met een hoog UV-filter, ten minste SPF 30, om te voorkomen dat er nieuwe vlekken verschijnen.

Verkleurde huidpleisters en donkere vlekken – hoe kom je er vanaf in een salon?

Een professionele behandeling begint met het doen van een grof gezouten scrub, die de opname van actieve ingrediënten aanzienlijk vergemakkelijkt. Daarna masseert de schoonheidsspecialiste een depigmentatieserum in de handen en brengt tien een witmakend algenmasker op met het moerbextract en arbutina. Na 15 minuten wordt het masker uit de handen verwijderd. Aan het einde wordt een handcrème gebruikt om een ​​aangename handmassage uit te voeren. Het resultaat is een gladdere en lichtere huid, maar een aantal behandelingen is nodig om het probleem te verminderen.