Antibacteriële gel – Tea Tree Night Lotion van The Body Shop. Hoe werkt Tea Tree olie eigenlijk?
door VIERGE
| 600 bekeken

Hoe komen er bacteriën op ons gezicht?

Als het gebeurt, dat we onze huid ongereinigd laten, kunnen verschillende soorten bacteriën zich vermenigvuldigen op het huidoppervlak van ons gezicht. Waar komen ze vandaan? In de huidporiën, alsmede op het huidoppervlak van het gezicht zijn veel verontreinigingen zoals stof, vuil, talg en dode huidcellen aanwezig die zich daar verzamelen en zich met elkaar mengen. Zoals je al kunt raden, is dit mengsel een ideale omgeving voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. En wat zijn de resultaten die worden veroorzaakt door deze onwelkome bewoners? Zoals hierboven vermeld kunnen de bacteriën leiden tot een verhoogde talgproductie, acne en verkleuring van de huid veroorzaken. Belangrijk is om te weten dat agressief reinigen niet alleen kan leiden tot irritatie maar ook kan leiden tot een snellere vermenigvuldiging van bacteriën. Dus, hoe moet men de gezichtshuid dan verzorgen? Als het gaat om de huidverzorging van het gezicht is de essentiële kwestie de balans.

Tea Tree Night Lotion van The Body Shop

Het cosmeticamerk The Body Shop weet hoe je die balans kunt behouden. Haar antibacteriële gel de Tea Tree Night Lotion helpt bij het behoud van een mooie uitstraling van het gezicht en de huid. Bovendien zorgt de cosmetica dat de huid wordt gehydrateerd en vermindert het littekens van acne. Dit is natuurlijk nog niet alles wat kan worden bereikt als gevolg van de toepassing van de Tea Tree Night Lotion. Dit product maakt de huid mat en is veilig voor dit delicate orgaan en wat ook belangrijk is, is dat het kan worden gebruikt als een make-up basis. Een ander belangrijk kenmerk van de Tea Tree Night Lotion is de lichte formule. Deze witte consistentie is gemakkelijk te verspreiden en wordt snel geabsorbeerd. Bovendien verandert deze cosmetica de kleur van huid niet. Wat betreft de verpakking is het product verkrijgbaar in een groen plastic flesje met een dispenser op het mondstuk. De inhoud is ongeveer ​​30ml en gaat ongeveer twee maanden mee bij regelmatig gebruik (tweemaal daags). Het belangrijkste ingrediënt van The Body Shop gel wordt gewonnen uit de Tea Tree olie.

Hoe werkt Tea Tree olie?

Tea Tree olie wordt geproduceerd uit de bladeren van de Tea Tree boom. Deze boom groeit in Australië en Nieuw-Zeeland en bezit medische en verzorgende eigenschappen. Bovendien wordt deze olie veel gebruikt als onderdeel van diverse cosmetica. Inderdaad, onder de positieve eigenschappen van Tea Tree olie zit ook het verlichten van alle huidirritaties, het helpen bij de behandeling van acne en het reguleren van de talgproductie. Bovendien heeft deze cosmetica antivirale en antibacteriële eigenschappen. Om die reden wordt Tea Tree olie gebruikt in de Tea Tree Night Lotion gel. Waarvoor wordt de cosmetica nog meer gebruikt? In het algemeen wordt het ook gebruikt bij aromatherapie, inhalaties en om insecten af ​​te weren.